Bouw jij mee?

aan de Kennisbank Ondernemen


Voor het ontwikkelen van deze eerste "wikipedia voor ondernemers" zoeken wij stagiairs HBO/WO in juridische, fiscale, economische, data-analytische en ict/web-tech richtingen, die in dit project onder begeleiding gaan samenwerken om waardevolle content voor ondernemers te creëren in een multidisciplinair team.

Wat houdt het project in?

Startuptoppers bouwt in samenwerking met de Financial Innovation Group de Kennisbank Ondernemen. Dit wordt de grootste en meest praktische kennisbank voor MKB, startups en scale-ups. De wiki van het ondernemen, voor ondernemers. Dit doen we aan de hand van praktische artikelen ondersteunt door visualisaties zoals infographics, video's en door podcastversies. 

Welke kennisdomeinen?

De kennisbank behandelt zo'n beetje alle topics waarmee je binnen de verschillende domeinen van het ondernemen te maken krijgt als ondernemer, zoals administratie, fiscale zaken, juridische zaken, financiering, subsidies, strategie, data-analytics, marketing, organisatie, overnames, ICT/web en innovatie.

Welke stagiaires zoeken we?

Wij zoeken dan ook studenten HBO/WO, minimaal 2e-jaars, uit de volgende richtingen:

 • Juridisch
 • Fiscaal
 • Bedrijfseconomisch
 • Commercieel
 • Management
 • HR
 • Data-analytics
 • ICT en web
 • Innovatie

Wat houdt de stage in?

Allereerst ga je binnen je vakgebied onderzoek doen naar welke indeling in domeinen/sub-domeinen een logische is voor de ondernemer en tegen welke concrete vragen en topics een ondernemer binnen die domeinen kan aanlopen. 
Vervolgens ga je al die vragen/topics uitwerken in een artikelen op een wijze en in een taal die een ondernemer begrijpt. Je gaat er ook afbeeldingen en zo mogelijk infographics en eventueel video's bij zoeken/maken, zodat de materie zo duidelijk mogelijk overkomt. Ook breng je per artikel/onderwerp in kaart welke verbanden er zijn tussen (onderdelen) van jouw artikel en andere artikelen binnen en buiten jouw vakgebied. 
Tot slot leer je hoe je zo'n artikel incl. alle visuele items en "smart links" kunt vormgeven in het content management systeem van de Kennisbank Ondernemen.
Van alle artikelen die je maakt kun je er 1 uitkiezen waar je een zgn. "monsterblog artikel" over maakt, wat bijv. kan dienen als hoofdonderwerp van je stage als dat nodig is.

Wat leer je in deze stage?

Tijdens deze stage leer je een aantal belangrijke skills:

 • Je vakgebied op een zodanige manier over te brengen, dat mensen die niet uit dat vakgebied komen het begrijpen.
 • Je te verplaatsen in ondernemers in cases binnen jouw vakgebied en dat wat je vakmatig hebt geleerd toe te passen op de ondernemerssituatie.
 • Je leert veel over welk soort issues er binnen jouw vakgebied in de ondernemerspraktijk spelen en hoe ondernemers daar mee omgaan.
 • Je leert hoe je moet bloggen binnen je vakgebied.
 • Je leert hoe je kennis analytisch kunt structureren.
 • Je leert casewise hoe jouw vakgebied samenhangt met andere vakgebieden die een rol spelen in het runnen van een onderneming en ontwikkeld zo een bredere kijk met signaleringsvermogen.
 • Je leert samenwerken met studenten uit die andere richtingen, in een multidisciplinaire setting, wat waardevol bijdraagt aan je team working skills in latere beroepsmatige settings.
 • Je leert werken met een content management systeem en maakt kennis met beginselen van content marketing (van je vak) en SEO.

Hoe word je begeleid?

Je wordt tijdens deze stage begeleid door ervaren MKB adviseurs, die tevens zelf ondernemer zijn en veel content hebben gemaakt voor ondernemers. Dit zijn Projectleider Henk Ceha en Maarten Reintjens. Deze begeleiding vindt plaats door middel van de wekelijkse of 2-wekelijkse sessies op kantoor, in multidisciplinaire setting. Daarnaast is er de mogelijkheid om je met vragen 1-op-1 te richten tot de begeleiders. Tot slot zullen we inhoud en begeleiding afstemmen met de vereisten vanuit je opleidingsinstituut.

Waar werk je?

Je standplaats zal zijn het kantoor van Financial Innovation Group, Oude Rijksweg 32 te Gulpen. Daar zullen de genoemde bijeenkomsten plaatsvinden. Tussen de bijeenkomsten werk je gewoon van thuis uit of kun je afspreken met de andere stagiaires uit je multidisciplinair team. Tussentijdse vragen en 1-op-1 begeleiding kunnen plaatsvinden online, op kantoor van Financial Innovation Group, of ten kantore van Startuptoppers b.v.

Solliciteer hier!

Spreekt het bovenstaande jou aan en heb je affiniteit met ondernemen? Meld je dan door middel van onderstaand formuliertje aan. Je hoeft hier nog geen CV bij te voegen, dat vragen we in tweede instantie op. Om te beginnen zijn we benieuwd naar je motivatie, waarom je denkt geschikt te zijn en welke prangende vragen je evt. hebt. Dat kun je allemaal kwijt in het "Bericht" veld. 

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.