Focus op de 4 succesfactoren!

Elke startup begint vol elan maar de meeste redden het niet. Zo moet 70% van de tech-startups stoppen, ondanks de overvloed aan kapitaal en infrastructuren die startups vooral bezig houden en "vertroetelen". Ze hebben echter niet geleid tot betere succes/faal-ratio's dan in de tijd toen de "starter" nog niet sexy was. Wij geloven dan ook meer in focus zonder veel vertroeteling en afleiding, door in kleine setting consequent te bouwen aan 4 succesfactoren:

1. Terugkerende omzet

Faalfactor nr. 1 in startup land is het gebrek aan zgn. tractie: onvoldoende (terugkerende) verkopen aan klanten. Blijkbaar is er geen markt is dan vaak de nogal definitieve conclusie. Maar het ligt dikwijls ook aan andere, wel stuurbare, kleine of grote factoren. Deze zijn voor ons dan ook focus nr. 1.


2. Effectiever management

Valkuil nr. 1 is management: je kunt het alleen goed leren door het aan den lijve te ondervinden, maar de impact van managementproblemen op personeel, andere stakeholders en op jezelf is te groot om 100% trial & error te draaien. Met onze tools en coaching zul je sneller professioneler managen.


3. Sterkere cash positie

Cash tekort is een probleem van veel startups, waardoor men vaak meer bezig is met nieuw geld ophalen dan met zelf geld maken uit de cashflow. Hoewel wij goed zijn in financieringen realiseren en dat ook doen als het moet, ligt onze focus primair erop je bedrijf snel minder afhankelijk te maken van financiering.


4. Kloppende strategie

Deze zorgt ervoor dat de 3 andere succesfactoren elkaar versterken én blijvend geoptimaliseerd worden, daarbij vooruitkijkend in- en extern. Blijvend betekent cyclisch-systematisch, op basis van meten=weten, als een kloppend hart. De overview, analytics en visie die dit proces vergt brengen wij graag in.


Meer succes met jouw startup?

Wij helpen je daarbij! Met een focus op de 4 succesfactoren die we hierboven noemen. Met een achtergrond als serie-ondernemer, investeerder én professioneel startup-coach, hebben wij niet alleen veel ervaring, maar kunnen deze ook goed overbrengen én inzetten als jouw coach, adviseur en netwerker. Interesse? Stuur ons hieronder een berichtje en dan kunnen we kennismaken.

Schrijf ons direct via WhatsApp

Chatten via WhatsApp
Netherlands

Ik heb het Privacybeleid gelezen en begrepen.